Englandsresan 2015 – dagstur till Brighton

För två år sen var jag till Eastbourne i England med min klass. Jag tänker tillbaka på den resan ganska ofta. Har nostalgi och vill tillbaka. Tänker på hur spännande och kul det var, och att vi i klassen lärde känna varandra på ett annat sätt än tidigare.

Jag kommer speciellt ihåg när vi var till Brighton på en dagsutflykt. Vi började dagen med att åka buss i ungefär 40 minuter. Bredvid mig på bussen satt en kvinna med jättesnygga naglar, och jag kunde inte låta bli att fota dem. Tyvärr hittar jag inte bilden någonstans ☹

När vi kommit fram till Brighton gick vi först till en turistbyrå och hämtade kartor. Efter det gick jag och några fler och åt på en restaurang där de serverade lunchbuffé med bl.a. pizza. Sen gick vi och ”strosade på stan” ett tag, och jag försökte ta lite artistiska bilder. Det gick väl sådär.

Efter det gick jag och två kompisar till Brighton-piren där det fanns ett litet nöjesfält med karuseller.

 

Vi åkte några åk, men spenderade mestadels av tiden i en spelhall där en av kompisarna försökte vinna ett Minion-gosedjur. Hon lyckades tillslut.

Vi avslutade vistelsen i Brighton med varsin milkshake, där vi träffade några andra som varit på egna äventyr under dagen. En av dem hade tappat sitt bankkort, så vi letade efter det en stund, men hittade det inte.

Det (ironiskt) roligaste under dagen var när vi skulle åka tillbaka till Eastbourne. När vi skulle hoppa på bussen visade det sig att man inte kunde ha allas biljetter i samma telefon som vi hade. Busschauffören ringde till bussföretaget, men vi blev tvungna att vänta på nästa buss, som inte gick förrän en halvtimme senare. När bussen sedan äntligen kom och vi fick åka hem var alla trötta, frusna och hungriga, men det blev ett lyckat avslut i alla fall.

Jag hade gjort vad som helst för att få uppleva englandsresan igen, och jag är jätteavundsjuk på dem som ska få åka nu i år.

//Vanessa Hedman, går andra året på gymnasiet

 

Comments are closed.