Englandsresan

Englandsresan bjöd på en hel del roliga upplevelser. Allt från shopping och god mat till roliga sevärdheter. Under tiden vi var i England så tror jag inte att vi uppskattade det lika mycket som vi gör nu i efterhand. Det är först nu som vi ser hur mycket tightare klassen har blivit och hur mycket vi har utvecklats som människor.  Vi har också fått möjligheten att göra saker och se saker som vi nog aldrig skulle ha gjort annars, till exempel Madame Tussauds, Stonehenge och Lacock.

Jag uppskattade våra lediga eftermiddagar mest för att jag tror att det var dom som gjorde att vi lärde känna varandra så mycket bättre, jag tycker också att shoppingen var rolig. Madame Tussauds var det roligaste och coolaste museet jag varit på. Promenaden genom St:James’s park var väldigt fin, utsikten över sjön var bland det finaste jag sett och fåglarna som kom ut oss var bland det läskigaste på hela resan.

Alla vi som var med ifrån våran klass har nog lärt sig en hel del, både att ta hand om sig själv, fixa allt själv, och självklart har vi utvecklat vårt engelska språk en hel del. Det som jag tyckte var jobbigast i början var att beställa mat och handla i affärer, jag tror att jag tyckte det för att jag var rädd att de inte skulle förstå mig eller att jag inte skulle förstå dem. Men efter några dagar blev jag mer bekväm och vågade prata mer utan att vara rädd att det ska bli fel. Även om man kanske säger ett ord fel eller säger fel ord så spelar inte det någon större roll, de förstår ändå.

Om jag tänker tillbaka på resan så har den till stor del varit väldigt bra och givande även om det har varit jobbigt ibland. Vi har lärt oss otroligt mycket och fått en så mycket bättre sammanhållning i klassen. Till alla andra som kommer få möjligheten att fara iväg till England på en resa med skolan så säger jag bara åk, det är värt det jobbiga med att söka praoplats och ringa överallt.