Frivillig musik – en succé

Just nu erbjuder vi extra musiklektioner till elever som är intresserade av musik utanför schemalagda musiklektioner.

Varje onsdag tränar vi minst två timmar efter skolan. Många elever använder dock mycket mer tid att träna ensam eller i små grupper efter undervisningen tar slut.

Första halvan av den frivilliga musikundervisning sker individuelt eller i grupper, och fokuserar på instrumenthantering: Gitarr, piano / keyboard, trummor och slagverk, bas, sång.

Den sista timmen speler vi i ”Big Band” med lådar av t ex Beatles, Santana och The Eagles.

Resultatet är fantastiskt. Nyligen deltog tre av våra elever i en workshop i Jokkmokk för att lära sig att skriva egna låtar. De spelade sin musik på en konsert i Jokkmokk för elever från skolor där.

Vårt mål för terminen är att spela på Luciakonsert i december och vara en del av en stor julavslutningskonsert 21:e december i Folkets Hus i Vuollerim, där flera lokala musiker också kommer att delta.

Intresset för musik är växande i skolan och engagemang smittar av sig på skoldagen. Att spela musik innebär att man utan att tänka på det lyssnar på varandra, hjälpa varandra och hela tiden försöker hålla takten.

Allt detta är något som kännetecknar en fruktbar gemenskap.