PRAO-platspresentationer på Engelska

Interesset var stort då 8/9:an på Vuollerims Friskola bjöd in till Öppet Hus för att berätta om sin resa till England och deras väl genomförda praktik där.

Det var ”fullt hus” på Öppet Hus-arrangemanget på Vuollerims Friskola torsdagen den 19 april. Kamraterna i de lägre årskurserna, gäster från den kommunala skolan, föräldrar och andra intresserade kom för att veta mera om och stödja arrangemanget.

Lärare och elever hade arbetat hårt hela veckan för att bli klar med allt det praktiska. Besökarna hälsades välkomna i ”Teaspoon Café” och därefter samlades alla för att höra och se elevernas presentationer av hur de upplevde sin engelska arbetsplats. Samtliga presentationer hölls på engelska inför ett inte helt oansenligt antal åskådare.

Det är en stor prestation av eleverna att hålla nerverna i styr och samtidigt hålla ordning på sin presentation och dessutom berätta det på engelska. Eleverna från 9:an som presenterade sina praktikupplevelser var Amanda Pettersson och Jessica Pettersson. Från 8:an var detFra 8:an var det Felipe Velasquez, Niko Sisopha, Camilla Karlström, Jessica Mellberg, Olivia Nordqvist, Elin Eriksson och Malin Skalstad.

I pausen serverades det kaffe, te och flera slags kakor. ”The Beatles” var återförenat för detta speciella tillfälle och spelade låtarna From me to you, I saw her standing there, Yesterday och Yellow Submarine. Det var Olivia som Paul McCartney, Amanda P som George Harrisson, Camilla Karlström som John Lennon, Henrik var Ringo Star och vi är tacksamma för att Frank Gold kunde komma och backa upp på gitarr.

Innan de sista praktikpresentationerna var det möjligt att besöka ett, för tillfället öppnat turist information, för att få ett intryck av vilka platser 8/9:an hade besökt i England.

Det var ett lyckat arrangemang som satte punkt för årets reseaktiviteter och lärare och elever tackar alla utomstående för deras stöd. HN