Stor glädje!

I söndags eftermiddag var det smyginvigning på Vuollerims Friskola, en arbetsplats för 43 personer. ”Detta är verkligen något att fira och glädjas åt!”, hördes sägas. Glädjen och pirret över detta faktum – en ny skolverksamhet i bygden – var verkligen synlig. De allra minsta visade detta  genom mycket spring i benen och de övriga pratade livligt med varandra. Det var drygt 100 personer som träffades och åt gott av fantastisk grillmat framtrollad av kunniga föräldrar.

Under eftermiddagen talade både ordföranden i Vuollerims Friskola AB, Jörgen Hedman, och den nyanställde rektorn, Annette Amundsson. Rektorn betonade att på denna nya skola finns inte något som heter ”vi brukar göra så här”. Det här är en ny verksamhet och vi tar nu vid att tillsammans skapa den skolan vi vill ha; något nytt, spännande och utmanande, fortsatte hon.

Ordförande riktade ett stort tack till hela bygden för det engagemang, stöd och den gemensamma insats som gjorde det möjligt för Vuollerim att fortfarande har kvar en hel grundskola.

Måndag den 23 augusti startar skolan kl. 08.00.

Comments are closed.