Temavecka

Tanken var att vi skulle ha en rolig och uppfinningsrik samt praktisk temavecka. Vi delades in i olika grupper och samtliga grupper fick stationer.

Vävningvav-1024x767

Vi var på Växthuset i Vuollerim och vävde. Vi fick hjälp av Studieförbundet Vuxenskolans handledare Gudrun att tillverkade mattor, grytlappar och grytunderlägg. Det var roligt och intressant att lära sig väva på olika sätt. Vävningen var ganska svår i början men när man lärt sig så var det lättare.

 

Pistolskytte

När vi utövade skytte så var vi i skyttelokalen som Murjek – Vuollerims Pistolklubb har. Lokalen är lokaliserad ungefär vid Bilisten i Vuollerim. I lokalen var endast fem grader varmt, nästan alla frös, men eftersom det var roligt så tänkte man inte på det. Vi fick alla testa luftpistol och luftgevär. De flesta tyckte geväret var enklare än luftpistolen att sikta med. Lars hade även anordnat en tävling, där vi fick skjuta fem stycken skott. Personen som sköt bäst av alla i gruppen vann en T-shirt.

Mjukkakstillverkning

Bakningen ägde rum i Hembygdföreningens bagarstuga. Vi började med att göra degen, för att sedan knåda den samt kavla ut den för att sedan skjutsa in den i ugnen. Det var lätt när man kom in i en jämn rytm.

casper-bakar-1024x767deg-1024x767bit-bakar-1024x767

Papier-Maché

Vi använde oss av ballonger, tidningar, tapetklister och vatten. En del grupper tog små bitar av tidningsbladen och klistrade fast på de uppblåsta ballongerna med tapetklister, medan andra mixade papper, vatten och tapetklister till en klumpig massa som klistrades på ballongerna. När ballongerna torkat så spräckte man dem, och kvar fanns en lampskärm, en spargris med mera, som sedan såldes på öppet hus.

papier-mach-2-767x1024papier-mache-1024x1024

Bakning

namnlos-767x1024

Bakverken såldes på öppet hus. Det som bakades var äppelkaka, kladdmuffins, chokladbollar samt mockarutor. Muffinsarna dekorerades även spöklikt med maskar, ögon, spindlar och så vidare. Samarbetet inom grupperna fungerade ok. Inom de flesta grupperna var det en eller några som tog kommandot och tog på sig ansvaret. När det kom till att diska så ville dock ingen ta på sig jobbet.

Dans

Danserna vi lärde oss kallas foxtrot, vals, jenka och en del grupper hann bugga lite. Vi fick lära oss de olika dansstegen och träna tills vi kunde dansa flytande i takt med musiken. Efter ett tag så slog läraren på en slumpvald låt och vi fick själva hitta takten att dansa till. I början så dansade vi enskilt, sen när vi lärt oss så gick vi ihop två och två.

Musik

Vår uppgift var att skriva en låt. Låtskrivandet var ganska svårt i sig, men när Jonas hjälpe till så blev det genast mycket lättare. Det var tänkt att vi skulle spela upp den på öppet hus, men planerna blev ändrade eftersom ingen ville eller kunde framföra låtarna.

Av; Malin, Olivia, Jessica och Felipe

Comments are closed.